Täyttä höyryä mestariluokkaan

Kesä kului melko aktiivisesti rally-tokossa kisaillen, Nasta on kilpaillut mestariluokassa nyt 5 kertaa seuraavin tuloksin:

26.6. Oulu MESHYV 91 pistettä
26.6. Oulu MES-
6.7. Jyväskylä MESHYV 80 pistettä
10.8. Kemi MES0
24.8. Muhos MESHYV 74 pistettä ja RTK4

Nasta saavutti siis kesän aikana rally-tokon korkeimman koulutustunnuksen ja nyt harjoitellaan kuumeisesti valioitumistulosten toivossa. Loppuvuodeksi olisi vielä kourallinen kisoja katseltuna kohtuullisella etäisyydellä. Ja kahteen kisaan on ilmo sisällä.

Mestariluokkaan nousu on tuonut mukanaan ihan uuden jännityksen tason, kun kisataan korkealla ja takaraivossa tiedostaa mahdollisuuden sen ah, niin ihanan valiokellon käynnistymisestä. Toisaalta tuntee ylpeyttä siitä, kuinka pitkälle koiran on saanut koulutettua; vaikeampaa tasoa ja uusia kylttejä ei enää tule! Enää saadaan vain keskittyä syventämään ja hiomaan osaamista. Edessä siintää aina uutta tavoiteltavaa.

Mestariluokan kylttien opettaminen Nastalle on ollut jotenkin helppoa ja nopeaa, tai siltä se on ainakin tuntunut. Siistit käsiohjaukset toimivat Nastalla hyvin. Ohjaajan käsissä on enää kisatilanteiden mentaalipuolen hallinta. Olisi uskomattoman hienoa saada lähitulevaisuudessa ensimmäinen 95< pisteen tulos tauluun. Ihan pienesti salaa haaveilen rally-valioitumisesta ennen ensi kevään pentusuunnitelmia, mutta sen asettaminen takarajaksi ei todellakaan auttaisi jännitykseen...