Paljon kivaa tulossaKesä etenee mukavasti kotoilusta, ulkoilusta ja erinäisistä projekteista nauttien. Pikkuhiljaa alkavat ilmot aueta jälleen koiratapahtumiinkin. Alkajaisiksi olen käynyt pyöräyttämässä jo 1-vuotiaaksi ehtinyttä Airaa parissa mätsärissä. Iissä mentiin sinisten voiton kautta BIS-2:ksi ja Rovaniemellä viime sunnuntaina punaisten voiton kautta BIS-4 sijalle. Hyvää harjoitusta, sillä pikkupumin esiintyminen saisi vielä liikkumisen osalta varmentua. Se seisoa pönöttää kyllä uskomattoman hienosti ja jaksaa pitää malttinsa.

Tein äskettäin päätöksen ja ilmoitin Airan ensimmäiseen junioriluokkaan, eli käytännössä virallinen kehädebyytti on nyt kalenterissa. Hieman arkailen ilmoittautua vielä liian moneen suuntaan, kun tämän viheliäisen tautitilanteen käänteitä on niin vaikea ennustaa. Kovasti nyt povataan toista aaltoa syksyksi, saa nähdä. Beagle-osastolla meillä on luvassa kaksi näyttelyä heti elokuun alussa. 2.8. on Kempeleen Vihiluodossa erikoisnäyttely, jonka oli tarkoitus alunperin olla kesäkuussa Iissä. No, Iihin päästään viikkoa myöhemmin ryhmänäyttelyn merkeissä. Molempiin on ilmoitettu meiltä äiti Hilma sekä tytär, sijoitusnarttumme Beana. 10 päivästä jäi kiinni, että Hilma olisi päässyt veteraaniluokkaan paikallisessa erkkarissa.

Rally-kisojen osalta olen päättänyt, että en lähde hätäilemään. Kisoihin tulee olemaan tavallistakin kovempi tunku, joten jo pelkkä kisapaikan saamisesta kilpailu tuntuu stressaavalta. Täytyy katsoa, josko johonkin kuitenkin yrittäisimme, mutta ei ihan heti vielä. Treenailua olen tehnyt kotosalla 4 koiran kanssa ja beagletkin, erityiseti Alman, olen saanut syttymään alokasluokan temppuihin. Aira on teknisesti ehdottomasti jo ALO-kisavalmis, mutta kokopitkien ratojen ja kisatilanteiden hallitsemisen osalta riittää varmasti tehtävää vielä. Airan olen alusta asti opettanut seuraamaan molemmilla puolilla ja se tuntuu tässä vaiheessa tosi kivalta. Aira on myös isänsä tavoin todella nokkela oppija, jo 10 kk iässä sen ohjelmistoon kuului jokunen mestariluokan tehtävä. Tulee olemaan kivaa päästä aloittamaan ura senkin kanssa.

Myös kesän pumitapahtumat lähestyvät. Lupauduin kouluttamaan rallya Pumipäiville 14.-16.8. ja jännitän jo miten tästä tehtävästä tulen suoriutumaan. Eiköhän viikonlopusta tule jälleen todella mukava, odotan innolla omien koulutusteni lisäksi muita lajeja, unohtamatta tietysti ihmisiä pumeineen. Syyskuussa olisi sitten Poikapäivän vuoro 6.9., kun pumiuroksille suunnattu tapahtuma pidetään Lempäälässä. Meidän kennelistä on tähän mennessä harmillisen vähän tullut uroksia ja A-pentueen molemmat pojat ovat kastroituja. Luulen kuitenkin saavani houkuteltua ainakin yhden kasvattini paikalle. Toivon näkeväni myös runsain määrin muita pumipoikia, lähtekäähän siis rohkeasti mukaan! Lisää tietoa esimerkiksi Pumit ry:n nettisivuilta tai facebookista.

Kasvatusrintamalla päässäni sauhuavat seuraavat suunnitelmat. Syksy lähenee ja toiveissa olisi pentuja ensi talvelle. Ajoitukset ja onnistumiset jättävät nähtäväksi, tuleeko kyseeseen pumin, beaglen vai molempien pentuja. Ensisijaisena tavoitteena olisi kuitenkin Nastan toinen pentue, jota varten on kuumeisesti käyty läpi sopivia urosehdokkaita. Toivottavasti tästä tulee pian lisää kerrottavaa. Beanalle on suunnitelmissa tehdä terveystutkimuksia ja käydä hakemassa sen ihka ensimmäinen koetulos tällä kaudella.

Näkemisiin eri tapahtumissa!