B-pennut 6 viikkoa

Pennut täyttävät huomenna jo 6 viikkoa.

Maanantaina oli aika siruttaa ja terveystarkastaa pennut. Kaikki pennut saivat moitteettomat terveystarkastuslappuset. Lääkärireissu Ouluun meni muutoinkin hyvin, pennut olivat pääosin rauhallisia ja nukkuivat autossa. Samalla reissulla ne saivat ihmetellä häkin pinnojen läpi myös outoja ihmisiä ja koiria, sekä kaupungin liikennettä.

Ihan murheitta ei olla kuitenkaan selvitty. Perjantaina sattui mustaniskaiselle pennulle vahinko, kun aikuinen koira yllättäen näykkäsi sitä olohuoneessa temmeltäessä. Pahaksi onneksi tuo näpäytys osui pentua silmään dramaattisin seurauksin. Pentu täytyi lähteä heti viemään eläinlääkäriin, koska se piti verta vuotavaa silmää kiinni ja oli luonnollisesti erittäin kivulias.

Lääkärissä tilanne tutkittiin ja todettiin kaikeksi onneksi silmän olevan ehyt. Veri tuli silmäluomen sisäpuolelle tulleesta haavasta, eli aikuisen koiran kulmahammas oli käynyt luomen alla, huhhuh. Pentu sai mukaansa lääkkeet ja silmätipat, joiden avulla silmä on parantunut jo tähän asti hyvin. Vielä luomessa on turvotusta, jonka takia toinen silmä ei ole kokonaan auki. Pentutarkastuksen yhteydessä lääkäri kuitenkin sanoi, ettei luomessa tunnu olevan hermovauriota, joten kasvojen symmetrian pitäisi palautua todennäköisesti ennalleen.

Juuri tämä silmäänsä saanut pentu on tällä hetkellä vapaana. Se on soman rauhallinen ja omia polkujaan tallusteleva tyttö. Kaksi muuta odottavat vain lähtöään hyviin, beaglelle sopiviin koteihin. Sijoitukseen lähtee isoin ja kenties menevin pentu. Pikkuhiljaa pitää ruveta henkisesti valmistautumaan luovutukseen ja pakata pentujen reppuja (niin henkisiä kuin konkreettisiakin) maailmalle lähtöä varten.

Reippaat pennut Oulun Eläinklinikalla

Uneliasta odottelua