B-pennut 4 viikkoa

Pennut täyttävät huomenna neljä viikkoa! Pari viime viikkoa on kulunut motoriikkaa hioessa ja vauhtia kasvatellessa, mutta aika pentumaisen kömpelöitä pennut edelleen ovat. Äippä Hilma hoitaa pentuja tunnollisesti ja alkaa toivottavasti saada pikkuhiljaa lihaa takaisin luiden ympärille kun pennut ovat siirtyneet kiinteälle.

Maailma on laajentunut pentulaatikon ulkopuolelle huoneeseen ja silloin tällöin käydään tutkailemassa muutakin taloa. Päivittäin ulkoillaan pihalla, jossa nurmikkokin on ehtinyt kuvissa venähtää pitkäksi fokuksen oltua enemmän koirissa kuin pihanhoidossa. Pyykkikonekin pauhaa jo päivittäin pentupyykistä.

Ensimmäinen madotus on tehty ja pennut ovat syöneet Mushin kanapullia ensimmäisenä ruokanaan. Ovat saaneet maistella myös RC Starter Moussea, piimää, turkkilaista jugurttia ja raejuustoa. Tällä viikolla olisi tarkoitus aloittaa myös kuivamuona sekä laajentaa proteiininlähteitä eri eläimiin. Entuudestaan Hilmalle tuttuja vieraita on käynyt jo katsomassa pentuja ja tällä viikolla tulevat käymään myös kahden pennun tulevat omistajat. Onneksi lähipiiristä löytyy paljon pennuista kiinnostuneita rapsuttelijoita muutoinkin.

Pian pitää alkaa suunnitella jo sirutus- ja pentutarkkikäyntiä ja ihmetellä sitä ennen autoilun saloja. Sirutusta ja rekisteröintiä varten pitäisi myös päättää nimistä. Alkeelliset kutsumanimethän meillä jo on tunnistamisen helpottamiseksi muotoutuneet, mutta virallisesti ne tulevat olemaan B-alkuisia. Omistajat saavat sitten itse nimetä pennut haluamillaan kutsumanimillä.

Tässä on ulkoilukuvia juhannusviikonlopulta. Kuten näkyy niin kovin taiteellisiin otoksiin saati muokkauksiin asti ei ole jaksaminen tälläkään kertaa riittänyt. Kunhan pennut vielä hiukan kasvavat, niin otan niistä parhaani mukaan seisotus- ja naamakuvat.

Perhehetki pihalla sateisen lauantain jälkeen

Mustis (mustaniska) ja Täplis (täpläselkä)

Mustis ja Täplis

Vekki

Etualalla Vekki

Seikkailua viidakossa

Laatikon varjo turvana

Lepohetki

Täplis on päästään vaalein ja selässä sillä on "frostingia" eli valkoisia karvoja

Vekki ja Mustis

Vekki ja Mustis

Täplis ja mamma

Tutkimusmatkailu jatkuu

Avara maailma

Täplis

Tankkaushetki

Nujakointi alkamassa

Vekki ja Täplis

Äidin helmoissa