Astutuksesta 5 viikkoa

Vrk 37/38

Hilma kasvattelee vauvamasua. Pitkähkössä rungossa maha pysyy vielä seisaallaan ollessa aika hyvin piilossa. Lenkillä Hilman menoa katsellessa tiineyden huomaa oikeastaan vain mustista kyljistä, joista vyötärön varjo on kadonnut ja koira näyttää lähes tasaiselta, kiiltävältä tuubilta. Istuessa ja maatessa masu pääsee pullottamaan. Tästä eteenpäin kasvun pitäisi kiihtyä, kun jäljellä on vajaat 4 viikkoa.

Tähän mennessä mahanympärykseen on tullut lisäystä 6 cm verran, mutta painoa ei oikein nimeksikään normaalista ruokahalusta huolimatta. Nostin ruokamäärää jo viime viikolla ultran jälkeen ja eilen avasin myös pentumuonasäkin varmistaakseni, ettei Hilma ota energiaa pentujen kasvattamiseen omista lihoistaan. Ultran perusteella jättipentuetta emme kuitenkaan taida odotella. Beagleilla näkee usein todella massiivisia tiineysmahoja, joten jää nähtäväksi, millaisen kauppakassin Hilma ehtii vielä alleen kasvattaa.

Ensimmäinen puolisko on kaikkiaan sujunut hyvin ja tiineys kyllä pukee Hilmaa. Rotutoveri Alman potiessa järkyttävää karvanlähtöä, Hilma kiiltelee kauniissa turkissaan, josta ei lähde edes "näppylähanskalla" harjatessa karvan karvaa. Olemus on seesteinen, kuten Hilmalla ihan normaalistikin.

Vapun kunniaksi koirat saivat kalkkunankaulaa ja hevosenluut. Viikonloppuna on tiedossa Hilman madotus.





Kuvissa öiset otokset Hilmasta.