Pennut 3 viikkoa

Tänään tuli täyteen jo 3 viikkoa. Kehitys sen kun jatkuu. Pennut taapertavat jo varsin vikkelästi edeten, käsyävät keskenään, haukkuvat, meluavat ynnä muuta. Nukkuvaa kaveria on kiva mennä härnäämään hereille, purra vähän hännästä tai korvasta. Korvat lerpattavat kullakin omalla tavallaan, ainakin lilalla tytöllä on tällä hetkellä pystyssä korvat, sinisellä taas todella lupat. Siinä ne vielä asentoansa hakevat.

Eilen ja tänään on maisteltu ahnaasti jauhelihaa, tänään oli vuorossa sitten ensimmäinen madotus emolle ja pennuille. Pentujen ilmeet ja pään ravistelut olisi pitänyt saada videolle kun hirvittävän makuiset tahnat laitettiin suuhun.

 Lisäksi tänään tehtiin pentuhuoneeseen muutoksia, eli vuorattiin alkuun puolet lattiasta muovimatolla, jotta pennut pääsevät kohta laajentamaan maailmankuvaansa laatikon ulkopuolelle. Samalla pentulaatikko siirrettiin toiseen nurkkaan huonetta. Leluja ja virikkeitä hankitaan parasta aikaa, odottamassa on mm. kissoille tarkoitettu rapiseva tunneli. Pihalle olisi tällä viikolla tarkoitus pystyttää aika tilava tarha, eli pennut pääsevät suoraan ovesta ulos sitten turvallisesti ulkoilemaan ja leikkimään, kun vielä hiukan kasvavat. Tietysti luvassa on sitten myös retkeilyä lähimaastoissa!

Pitkin viikkoa pennuilta on napsittu kynsiä ja totutettu kaikenlaiseen käsittelyyn, jota on toki tehty alusta astikin. Ovat yksitellen päässeet myös laatikon ulkopuolella tepastelemaan ja sylissä hetkeksi telkkariakin katsomaan. Kaikki rauhoittuvat sylissä mukavasti nukkumaan.

Valitettavasti kamera ei ollut tänään kaverina, mutta tässä pari puhelinkuvaa tyytyväisinä nukkuvista pentusista. Pulleasti täällä voidaan. :)