Kirkasta Viron muotovalio!

Vautsi vau. Nyt on takana ensimmäinen ulkomaan näyttelyreissu, joka oli samalla ensimmäinen kertani Tallinnassa, Virossa ja laivamatkalla. Kuukausia suunniteltu matka tosin oli jäädä osaltani toteutumatta, kun raju mahatauti iski noin 1,5 vrk ennen lähtöä. Ehdin selvitä kuitenkin lähtökuntoon, otin sitten vain lähtöaamuna matkapahoinvointilääkkeen ja toivoin, että selviäisin joten kuten hengissä autoillen Oulu-Helsinki välin, sekä laivamatkan... No, selvittiin niistä sitten hyvin ja Kirka myös!


Pumit merille lähdössä.

Matkaseurueeseen kuului 5 ihmistä ja 6 koiraa, edustettuna rodut pumi, bichon frisé ja saksanpaimenkoira. Mukaan olin pyytänyt siis myös toisen pumistin eli Sennin, jolla oli Hempukka mukana. Kohteenamme oli Tallinna Winner 2014. Matkaan lähdettiin anivarhain lauantaiaamuna, koska kehät meidän roduilla oli sunnuntaina. Meillä oli hytit laivassa ja söimme upeassa bistro buffeessa Sennin perheen tarjoamat luxusluokan herkut! Tuossa vaiheessa laivan keinuttelukaan ei enää tuntunut missään. Nukuimme sitten aamuun asti hyteissä ja sitten lähdettiin ajamaan kohti Saku Suurhallia, jossa näyttely järjestettiin. Tallinna oli mielenkiintoisen näköinen kaupunki, harmi ettei sen kummemmin ehditty siihen tutustumaan, muuten kuin koiria ulkoiluttaessa.


Kirka ihmettelee taakse jäävää Suomen satamaa.

Kirka ja Hempukka.

Näyttely oli voittajanäyttelyksi varsin vaatimaton, kuten osasin 13 kehän suuruisesta näyttelystä toki odottaakin. Pumien vuoro kehässä oli vasta iltapäivän puolella, joten oli runsaasti aikaa kierrellä sekä seurailla muiden matkatoverien koirien kehiä ja valmistella ja laitella pumit kuntoon. Lopulta päästiin itse kehään, pumeja oli ilmoitettu 6 kpl. Tuomarina oli Bulgarian Nikolina Davidovska. En ollut muistanut/ehtinyt siirtää Kirkaa valioluokkaan, sillä ilmoitin sen Tallinnaan tietysti ajat sitten, ennen sen valioitumista Suomessa. Kirka sijoittui ERI, SA, PU3 ja sai sertin ja vara-cacibin (vahvistuu cacibiksi), eli siitä tuli nyt myös Viron muotovalio. Sennin Hemppa oli VSP, valioitui ja sai Tallinna Voittajan tittelin! Seuraavat kuvat Sennin ottamia:

Myös muut matkaseuralaiset pärjäsivät koirineen, ja lopputulemana matkaan lähti 4 SERTiä ja 4 uutta valiota, 3 Tallinnan Voittajaa, 5 x CACIB, 2 x C.I.E. 1 x VSP, 2 x ROP ja 1 x RYP4 koira! Ryhmäkehässä sijoittui matkan järjestäjämme upea saksanpaimenkoirauros. Iloa riitti myös parhaan kasvattajaluokan valintaa seuratessa, sillä pumit valittiin BIS kasvattajaluokaksi! Onnea isossa kehässä menestyneille!!

Lähdimme lopulta pakkaamaan taas auton ja suuntaamaan kohti satamaa. Ehdimme jonkin verran tehdä ostoksia ja sitten lähdimme pakkautumaan laivaan. Helsingissä olimme ilta 10 jälkeen, josta lähdettiin taas suoraa ajamaan kotia kohti. Oulussa, jossa minä jäin pois kyydistä, olimme klo 7 aikoihin, yö oli todella pitkä ajaa. Pääsin välillä rattiin itsekin. Nukkumaan kotiin pääsin 8 maissa, ja loppupäivä siinä sitten menikin. Kotiintuomiset olivat halutunlaiset ja reissusta jäi hyvä mieli.